Installera Adobe Digital Editions på din dator

För att läsa e-böcker på din dator måste du skaffa ett Adobe ID och installera gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Om du inte redan har ett Adobe ID, hittar du en guide för att skaffa ett sådant här.

Följ steg för steg-guiden nedan för att installera programmet:

1. Installera Adobe Digital Editions

Klicka här för att ladda ner Adobe Digital Editions!

Adobe Digital Editions är ett gratisprogram från Adobe.

2. Följ installationsanvisningarna

Installationen startar nu, och du kan utan problem använda standardinställningarna. Du kommer att mötas av dialogrutor som ser ut ungefär så här (på Windows):

Programmet föreslår en installationskatalog på C-enheten, vilket brukar stämma i de allra flesta fall. Klicka på godkänn och därefter ”Install” för att starta installationsprocessen.

3. Installationen är klar

När installationen är klar kommer du att mötas av en sådan här dialogruta:

Klicka på ”Close” för att avsluta installationen.  Adobe Digital Editions öppnas nu automatiskt på din dator.

4. Adobe Digital Editions

När programmet har installerats ser du ut så här:

5. Läs e-böcker i Digital Editions

Du kan nu gå till ditt bibliotek på Bokon.se och ladda hem dina e-böcker, så att du kan läsa dem i Adobe Digital Editions.
Om du redan har en e-boksläsare, hittar du instruktioner för hur du överför dina inköpta e-böcker [här].