Följ

Synkronisera ljudböcker till iPad, iPod och iPhone

Om du inte synkroniserar automatiskt:

 1. Öppna iTunes
 2. Anslut din iPad, iPod eller iPhone till datorn via USB-kabel.
 3. Gör en ny spellista i iTunes under den anslutna enheten (till exempel en iPad) och ge den samma namn som din ljudbok.
 4. Ladda ner din ljudbok från ditt bibliotek hos Bokon.
 5. Den fil du laddat ner är i zip-format. Om du inte är säker på hur du öppnar detta filformat, följ vår vår enkla guide här.
 6. När du packat upp zip-filen bör du kunna se en lång lista av små mp3-filer. Dessa filer representerar kapitlen i ljudboken.
 7. Markera samtliga filer och dra över dem till din spellista i iTunes.
 8. Din ljudbok har nu sparats i iTunes, och därmed också kopierats till din anslutna enhet (iPad, iPhone, iPod). Ljudboken hittar du i musik-appen på enheten.
 9. Om du skapat en spellista utanför din anslutna enhet, kan du synkronisera din ljudbok till enheten genom att trycka på enheten i vänsterkanten av iTunes och därefter välja fliken ”Musik” i toppmenyn. Här ska antingen ”Hela musikbiblioteket” vara valt, eller i det fall du kryssat i ”"Markerade spellistor, artister, album och genrer” ska du markera den spellista där du lagt din ljudbok. Till sist klickar du på knappen ”Synkronisera” i nedre högra hörnet av iTunes.
 10. Din ljudbok finns nu på din enhet och du hittar den under dina spellistor när du öppnar musikmappen på din iPhone, iPad eller i iTunes.
Var denna artikel till hjälp?
0 av 1 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

 • Avatar
  Gurra9301

  Jag får ingen åtkomst till zipfiler eller ngn annan fil

 • Avatar
  Permanently deleted user

  Det kan ofta ta en stund att ladda ner ljudboksfiler, som är ganska stora.

 • Avatar
  hfalkman

  Om man följer dessa instruktioner kommer avsnitten i ljudboken att spelas upp i ios musikapp i blandad (slumpmässig) ordning. Fick avsnitten att spela upp i sekventiell ordning genom att göra följande:

  I iTunes spellista selektera samtliga avsnitt, högerklicka och välj visa info. Svara ja på frågan om du vill modifiera info för mer än ett objekt. Gå till alternativfliken och ändra mediatyp från musik till ljudböcker. Ändra inga andra uppgifter. Spara. Synkronisera med iPhone/iPad igen.

  I musikappen hittar man nu ljudboken under Mer > Ljudböcker och den spelar nu i sekventiell ordning som den ska.

 • Avatar
  yamaha750

  glöm att det funkar att föra över från pc till min iphone

 • Avatar
  yamaha750

  hur sk jag kunna öppna itunes på pc ???

   

 • Avatar
  Permanently deleted user

  Hej,

  det ska inte vara några problem att använda iTunes på en PC men om du föredrar det kan du även använda till exempel Windows media Player. Men om du någon gång synkroniserat din iPhone med din dator så bör du redan ha iTunes installerat.  

Powered by Zendesk