Följ

Hur betalar jag för en bok?

Hos Bokon kan du betala med de vanligaste betal- och kreditkorten på den svenska marknaden. Just nu accepterar vi följande kort:

 • Visa
 • Visa electron
 • Mastercard
 • Maestro
 • Eurocard

Bokon.se tar inte ut några avgifter för kortbetalningar, det pris som anges för boken är också den summa som belastas ditt betal- eller kreditkort. Det är vår betalningsleveratör Payex (certifierade av Visa och Mastercard) som hanterar detta. Din betalningsinformation krypteras och lagras i deras system efter ditt första köp för att säkerställa maximal bekvämlighet och trygghet vid framtida transaktioner. Du har möjlighet att radera informationen i dina konto-inställningar.

Observera dock att om du köper en e-bok i vår app för IOS (iPad, iPhone) förmedlas köpet via iTunes Store, och kostnaden belastas ditt Apple-konto.

Var denna artikel till hjälp?
13 av 14 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

 • Avatar
  henrikbrislow

  Hej,

  jag bor i tyskland och Mastercard fungerade inte, men det borde vara helt ok för att jag använde kortet igår.

  Jag skulle verkligen gärna vilja läsa dandy från jan guillou på min kindle och tack vare eran perfekta beskriving vet jag nu hur jag måste göra, tack för det. Jag kan bara inte betala... har ni ingen paypal eller annan möjlighet för betalning?

  mvh

  Henrik Brislow

 • Avatar
  Permanently deleted user

  Jag beklagar, men för tillfället har vi inte möjlighet att acceptera kreditkort utställa av banker utanför Norden. Vi arbetar på en lösning för detta, men om du vill kunna handla direkt föreslår jag att du ber någon du känner i Sverige att gå in och köpa ett presentkort till dig. Sedan kan du ersätta din vän med t ex Paypal.

  (Presentkortet kan användas som likvid för att köpa e-böcker oavsett var du befinner dig i för land.)

 • Avatar
  Permanently deleted user

  Skälet till att man i dagsläget inte kan betala med kortutfärdade utanför Norden är att många e-handelssajter upplever frekventa bedrägeriförsök från olika länder, därför är detta en del av vår grundläggande riskhantering.

  Men vi har redan fått hänvändelser från många svenskar i utlandet som liksom ni gärna vill kunna köpa böcker hos oss, och kommer att se över hur vi eventuellt kan ändra på detta i framtiden. 

  Det är givetvis inte optimalt att det förhindrar köp hos oss.

 • Avatar
  hsdreja

  Vansinnigt! Detta fungerar ju med de flesta andra internationella varor och tjanster. Jag letar nu ett annat alternativ till Bokon.

   

 • Avatar
  Permanently deleted user

  Vi beklagar att det ännu inte fungerar med utländska betalkort och vi håller på att titta på en lösning.

 • Avatar
  RICKARDromander

  Jag bor i Spanien och vill kunna köpa böcker med min spanska kreditkort.

  Jag har märkt och ser att det just nu inte är möjligt. Jag hoppas ni fixar det snarast möjligt.

 • Avatar
  Buena

  Hej! Jag bor ocksá i Spanien och kunde inte använda mitt kreditkort. Tid pá att ni hittar en lösning till det!

   

 • Avatar
  Permanently deleted user

  Hej på er alla och stort tack för ert engagemang!

  Vi är mycket glada för att ni vill handla hos oss och beklagar att vi för tillfället inte kan erbjuda en smidig lösning på problemet. Vi håller nu på att reda ut hur och om vi ska kunna ändra vårt system för att göra det smidigare för svenskar boende utomlands att handla böcker hos oss. 

 • Avatar
  Sofia Galbraith

  Oj vad sorgligt läste just det här. Trodde detta med Bokon skulle vara lösningen fäe svenska böcker på min Kindle men nu för att jag bor i Schweiz får jag fortsätta andvända Ditomock bara konvertera manuellt!

 • Avatar
  Permanently deleted user

  Hej,

   

  arbete på går med att förändra detta och vi hoppas kunna genomföra det inom en snar framtid. 

Powered by Zendesk