Följ

Överför e-böcker till läsplatta

e-læser

Der finns ett stort antal e-boksläsare på den svenska marknaden, men gemensamt för nästan samtliga (med undantag för Amazons Kindle) är att du kan föra över dina e-böcker till dem med hjälp av gratisprogrammet Adobe Digital Editions. E-boksläsare som är utrustade med wifianslutning, har som regel också tillgång till en e-bokhandel. Detta fungerar dock inte alltid som det är tänkt, och det är som regel enklare att köpa böckerna via Internet och därefter föra över dem till e-boksläsaren.

Så för du över e-böcker till din e-boksläsare

För det allra mesta följer det med installationsprogram med din e-boksläsare, som du uppmanas att installera på din dator. Detta är dock inte nödvändigt för att överföra e-böcker – detta kan som sagt klaras av med hjälp av Adobe Digital Editions. Om du inte redan har installerat detta program på din dator, följ vår guide för hur du gör.

Det du behöver är:

  • Din e-boksläsare + en usb-kabel
  • Din dator
  • E-boken du vill föra över

1) Ladda ner Adobe Digital Editions

Om du inte redan har installerat Adobe Digital Editions, börja med att ladda ner programmet. Det är gratis och enkelt att installera, och du hittar även hitta hjälp för hur du gör i vår installationsguide.Efter avslutad installation, stäng dialogruntan – öppnas Digital Editions automatiskt.

2) Ladda ner e-boken till din dator

Ladda ner e-boken från ditt bibliotek på Bokon.se och kom ihåg vilken katalog du sparar den i. Öppna Digital Editions och klicka på Library => Add Item to Library

digital editions

3) Leta upp din e-bok

Nu ska du leta upp e-boken du vill föra över till din e-boksläsare. När du bläddrat dig fram till filenm klickar du på Open (eller Ctrl-O). Nu har din bok importerats till ditt bibliotek i Digital Editions.

4) Anslut din e-boksläsare till datorn med en USB-kabel

Anslut din e-boksläsare med hjälp av en USB-kabel (brukar följa med läsaren) till din dator. Nu kommer din e-boksläsare att dyka upp som en ikon i Digital Editions vänstermeny (Bookshelves).

digital editions

I det här exemplet har vi anslutit en eBook Reader. Om du har en BeBook, Sony eReader etc, kommer detta namn att visas här istället.

5) För över e-boken till e-boksläsaren

Nu ska du kopiera över e-boken till din e-boksläsare, vilket du gör genom att klicka på e-boken medan du håller nere den högra musknappen (om du använder Mac har du endast en musknapp, det är denna du håller ner). För musmarkören till symbolen för din e-boksläsare, och släpp knappen. Nu förs din e-bok över, och den är klar att läsas i din e-boksläsare.

Var denna artikel till hjälp?
2 av 9 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

Powered by Zendesk