Följ

För över e-bok till Bokons app med hjälp av iTunes

itunes1.png

Om du råkar på problem med att få dina e-böcker att dyka upp i Bokon-appen, eller är på en plats där du saknar Internetuppkoppling, kan du alltid föra över böckerna manuellt till din Iphone, Ipad eller iPod Touch med hjälp av programmet iTunes. 

Gör så här:

  1. Logga in i ditt bibliotek på Bokon.se och klicka på den e-bok som du vill föra över till Bokon-appen. Välj ”Ladda ner” och spara boken där du hittar den – till exempel på skrivbordet. 
  2. Anslut din iOS-enhet (Ipod touch, iPhone eller iPad) med den medföljande USB-kabeln till din dator. Tunes kommer nu att starta automatiskt om du inte angivit något annat i dina inställningar. Om programmet inte startar automatiskt, klickar du igång det.
  3. Du ska nu se din iOS-enhet dyka upp i övre högra hörnet av iTunesfönstret. Klicka på enheten.
    itunes2.png
  4. Du kommer nu att se en översikt av vilket innehåll som finns på din enhet. Klicka på valet ”Program” överst i fönstret.
  5. Nu ser du vilka appar som finns installerade på din iOS-enhet. Bläddra en bit ner på sidan och titta vilka appar du hittar under rubriken ”Fildelning”. De appar som anges här kan du föra över filer till manuellt genom att först markera den app som du vill lägga över en fil till, och därefter klicka på knappen ”Lägg till”.
    ladda_over_till_ipad.png
  6. Välj den e-boksfil som du sparade på skrivbordet och klicka på ”Öppna”. Nu laddas filen över till din iOS-enhet och hamnar i ditt bibliotek i Bokon-appen. 

Observera att du kan göra på detta sätt inte bara med filer som du köpt hos Bokon – även PDF-dokument och låneböcker kan sparas över till din Bokon-app på detta sätt. Dessutom fungerar det på liknande sätt för andra appar – om du hellre önskar att läsa dina e-böcker i ett annat läsarprogram så är det bara att välja denna app.

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

Powered by Zendesk