Följ

För över e-böcker till Kindle manuellt

I enstaka fall går det inte att använda Bokons Skicka till Kindle-funktion, och du kan då prova med att föra över e-boken manuellt till din Kindle. 

För att kunna läsa dina e-böcker på Kindle, måste du dock först konvertera dem från ePub till Kindles eget e-boksformat, som kallas Mobi.

 

Det här behöver du för att kunna läsa din e-bok på din Kindle.

Din Kindle + USB-kabel

 • e-boken som du vill föra över, i ePub format (de flesta e-böcker finns i detta format)
 • Gratisprogrammet Calibre (för att konvertera e-boken)
 • Din dator

1. Ladda ner Calibre

Ladda ner Calibre til din dator från denna adress. Du kan också följa vår enkla steg-för-steg-guide för att hämta och installera Calibre.

2. Lätt till e-bok

När Calibre har installerats kan du lägga till önskad e-bok. Klicka på ”Lägg till böcker ” i menyn överst i vänstra hörnet och leta upp ePub-filen du vill konvertera.

calibre_meny.jpg

3. Konvertera din e-bok från ePub- till Mobiformat

Nu ska din e-bok konverteras till mobiformatet. Din e-bok läggs till i Calibre och kan nu ses i översiktsfönstret i mitten. Klicka på din önskade e-bok och därefter på ”Konvertera böcker” i menyraden. Nu öppnas ett nytt fönster där du ser en översikt av den metadata som hör till e-boken som du valt att konvertera. Det som är viktigt här är de två menyerna längst upp, ”Informat” och ”Utformat”, har rätt inställningar. Valt informat ska vara ePub, och som utformat väljer du ”Mobi” från dropdown-menyn. Klicka sedan på OK.

4. Följ konverteringen

Du kan följa konverteringsprocessen nederst i högre hörnet av programmet. När denna är klar hittar du din bok i Mobiformat i ditt Calibre-bibliotek. (Du valde själv platsen för för biblioteket vid installationen av programmet.)

5. Anslut din Kindle till datorn

Anslut din Kindle-läsplatta till datorn med en USB-kabel och för över din nya e-bok på följande sätt:

 • Anslut ena änden av USB-kabeln till din dator och den andra till till din Kindle
 • Nu ska din Kindle dyka upp som en ny enhet på din dator. Om den inte gör det, gå till Startmenyn och klicka på ”Den här datorn”. Här ska du kunna se din Kindle.
 • Leta upp den e-bok som du vill föra över till din Kindle. Säkerställ att den är i Mobiformat. Högerklicka på boken och välj ”Kopiera”.
 • Gå till ”Den här datorn” och välj din Kindle.  Öppna mappen ”Dokument”, högerklicka med musen och välj ”Klistra in”
 • Nu är e-boken överförd till din Kindle, och du kan koppla bort USB-kabeln från datorn och Kindle
 • Gå till förstasidan på din Kindle – nu ska nu ska du kunna se boken du överdört.

 Vi jobbar på att ta fram en videoguide för ovanstående process, men innan denna är klar kan du se på följande engelskspråkiga film, som visar hur du för över e-böcker till din Kindle.

 

 

Var denna artikel till hjälp?
2 av 2 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

 • Avatar
  Rugeland

  Enkelt och tydligt

 • Avatar
  Helmi Franklin

  Om man ansluter Kindle till datorn redan efter att man hämtat boken så syns min Kindle som en enhet i Calibre, och då kan man markera boken och dra den till enheten så får man fråga om man vill konvertera. Svarar man Ja/Yes så verkar den konverteras och flyttas till Kindle samtidigt, dvs man slipper gå in i Min dator eller sånt.

  Ännu enklare alltså än i beskrivningen ovan..

Powered by Zendesk