Följ

Läs e-böcker på din iPad, iPhone eller iPod Touch

Bokon har en gratis-app till iOS-baserade enheter, dvs iPad, iPhone och iPod Touch, som gör det möjligt att både läsa och köpa e-böcker.

Du hämtar appen genom att öppna App Store på din iPad/iPhone/iPod Touch. Skriv ”Bokon” i sökfältet och ladda ner gratis-appen. Eller klicka bara på bilden här nedanför:

App Store

När du installerat appen loggar du in med det användarnamn och lösenord som du skapade när du blev Bokon-kund. Därefter kommer skärmen att se ut ungefär som nedan (från en iPad):

bokon_butik.png

Här kan du göra två val: att gå till ditt bibliotek, eller till butiken.

Ditt bibliotek visar de e-böcker som du redan har köpt. I butiken kan du köpa fler e-böcker – precis som på vår hemsida www.bokon.se. (Observera att priset på en e-bok kan vara olika beroende på om du köper dem i appen eller på vår hemsida.)

Så köper du en e-bok

Du köper en e-bok i vår butik genom att första leta upp den titel som du är intresserad av. Klicka på e-boken för att se information om den. Klicka på den oranga köpknappen, som även visar e-bokens pris, för atk köpa den. Du kommer att få en kontrollfråga om du fortfarande vill köpa e-boken (se bilderna här under).

ipad_purchase_1.png       ipad_purchase_2.png

När boken är betald, kommer den automatiskt att laddas ner och hamnar i ditt bibliotek, där du alltid har tillgång till den när du är inloggad i appen.

Ändra inställningar

I ‘Inställningar’ kan du bland annat ändra textstorlek, ljusstyrka och byta mellan vit, svart och sepiabakgrund. Den svarta bakgrunden är praktisk att använda när du vill läsa e-böcker på kvällen, eftersom ljusskenet från skärmen då är mindre starkt och alltså inte stör andra i din närhet. Om du önskar en vilsam bakgrundsfärg, rekommenderar vi att du väljer sepia. I appen kan du också synkronisera dina bokmärken mellan t ex iPhone och iPad.

Var denna artikel till hjälp?
2 av 2 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

 • Avatar
  siv.larsson.33

  Hej har installerat appen i min ipad och reistrerat mig via facebook. Vad är mitt lösenord för att öppna appen?

 • Avatar
  mhanzon

  "När boken är betald, kommer den automatiskt att laddas ner och hamnar i ditt bibliotek, där du alltid har tillgång till den när du är inloggad i appen."

  Boken är betald men den har inte automatiskt laddats ner och den finns inte i mitt bibliotek här på Bokon.se eller i appen. Hur gör jag nu?

Powered by Zendesk